Naznanjamo in vas vabimo k udeležbi na prvem slovenskem simpoziju o raziskavah raka, ki bo potekal 11.10.2024 na Onkološkem inštitutu Ljubljana. Namen simpozija je združiti raziskovalce, zdravnike in strokovnjake iz področja raziskovanja raka, izmenjava spoznanj in spodbujanje k sodelovanju. Prepričani smo, da lahko s skupnim delovanjem izboljšamo razumevanje raka. Na srečanju se bomo osredotočili predvsem na rak trebušne slinavke.

Podrobnosti o dogodku:

Glavna tema: Rak trebušne slinavke

Datum: 11.10.2024

Kraj: Onkološki inštitut Ljubljana, stavba C, velika predavalnica

Znanstveni odbor: prof. dr. Maja Čemažar, doc. dr. Mateja Krajc, doc. dr. Tanja Marinko, doc. dr. Erika Matos, doc. dr. Barbara Perić, prof. dr. Vesna Zadnik

Čeprav bo glavni poudarek na raku trebušne slinavke, nameravamo zajeti širok spekter tem, povezanih z rakom. Simpozij bo platforma za izmenjavo znanj in idej ter spodbujanje interdisciplinarne razprave in sodelovanja. Udeležence bomo pozvali, da sodelujejo s povzetki, ki obravnavajo širok spekter tem, povezanih z rakom. Menimo, da s takšnim pristopom lahko pomembno vplivamo na nadaljnji razvoj raziskovanja raka.

Na simpoziju bodo spregovorili ugledni strokovnjaki s področja raziskav raka, zlasti raka trebušne slinavke. Predstavljene bodo raziskave, ki so ali še potekajo na Onkološkem inštitutu Ljubljana, UKC Ljubljana, in v drugih raziskovalnih in kliničnih inštitucijah.

S srečanjem bi radi povezali raziskovalce in strokovnjake različnih ustanov, zato vas vabimo k sodelovanju s predstavitvijo svojih rezultatov znanstvenega in strokovnega dela. Lahko se prijavite s prispevkom ali povzetkom. Prispevki bodo recenzirani (tipologija Cobiss 1.08 ali 1.09). Iz prispevkov in povzetkov bodo izbrane tudi teme za krajša predavanja. Navodila za prispevke in povzetke bodo objavljena na spletni strani srečanja.

Udeležba na srečanju bo brezplačna, registracija in oddaja prispevkov/povzetkov bo potekala na spletnem naslovu https://radiobio.si.

Zgodnja registracija bo potekala do 30.8.2024.

Pozna registracija bo potekala do 01.10.2024.

Oddaja prispevkov oz. povzetkov bo potekala do 30.8.2024.

Lepo vabljeni, da se udeležite našega Slovenskega znanstvenega simpozija o raziskavah raka!

VABILO

Vabilo

Invitation